Информация

Нови продукти

mallonline.ovo.bg
РЕВМАТИЗЪМ

Здравословни проблеми - Ревматизъм - Решение с Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Ревматизмът е системно, възпалително заболяване, което засяга съединителната тъкан и с доминираща локализация на патологичния процес в обвивката на сърцето. В популярния смисъл на думата, терминът касае заболявания на опорно-двигателния апарат.

Ревматизмът се ра...

Здравословни проблеми - Ревматизъм - Решение с Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Ревматизмът е системно, възпалително заболяване, което засяга съединителната тъкан и с доминираща локализация на патологичния процес в обвивката на сърцето. В популярния смисъл на думата, терминът касае заболявания на опорно-двигателния апарат.

Ревматизмът се развива постепенно и незабележимо. Той е следствие от прекарана стрептококова инфекция и се характеризира с възпаление на съединителната тъкан, която засяга всички органи и системи. Първоначално се засягат сърцето, ставите и кръвоносните съдове. Установено е обаче, че не всеки, прекарал стрептококова инфекция се разболява от ревматизъм. За да бъде проявен, пострадалият от стрептококова инфекция трябва има определени дефекти в имунната система.

Фактори, които са рискови за развитието на ревматична треска са:

  • наследственост по права линия от роднини, които са страдали или страдат от ревматизъм или системни заболявания на съединителната тъкан (майка, баща, братя, сестри)
  • женски;
  • децата от 7-годишна възраст - 15 години;
  • прекарани малки стрептококови инфекции и чести назални инфекции; 
  • наличие в организма на протеин- В- клетъчен маркер D8/ 17.

Когато стрептококите навлизат в тялото, имунната система започва да се бори чрез производството на специфични антитела. Те "припознават" стрептококите по специалните им молекулни повърхности. На хората, предразположени към ревматизъм се откриват молекули с подобен молекулен строеж в съединителната тъкан и сърдечния мускул. Техните антитела атакуват собствените тъкани на организма. Това води до развитието на възпаление на съединителната тъкан, предимно на сърцето и ставите. В такива случаи тъканта може да се деформира до сърдечни дефекти и деформации на ставите.

Обикновено първите признаци на ревматизъм се появяват в рамките на две до три седмици, след прекарана ангина или фарингит. Болният започва да чувства по-обща слабост и болки в ставите, температурата може значително да се повиши. Понякога обаче, болестта може да прогресира много потайно с ниска температура (около 37.0), умерена слабост, без проблеми със сърцето и ставите. Обикновено, човеът започва да се тревожи едва когато започне развитие на сериозни проблеми със ставите - артрит.

Най-често заболяването засяга големите и средни стави и се проявява с болки в колената, лактите, китките и стъпалата. Болката може да се появи изведнъж, а също така и внезапно да изчезне, дори и без лечение.

Друга важна характеристика на ревматизма са сърдечните проблеми: нарушения на сърдечния ритъм (твърде бърз или твърде бавен), неправилен сърдечен ритъм, сърдечна болка, задух, слабост, изпотяване. Това се дължи на развитието на възпаление на сърцето- ревматична болест на сърцето. При 25% от страдащите от ревматична болест на сърцето се стига до появата на сърдечно заболяване.

След първоначалната атака на ревматичната треска в месеците или в годините се повтарят подобни прояви. Тези прояви могат също така да доведат до деформиране на ставите и дефекти на сърцето.
Ако ревматизмът удари нервната система, пациентът получава неволни движения на различни мускули на лицето, шията, крайниците, торса, неволни гримаси, нарушаване на почерка, неясен говор.

Хранителни добавки за профилактика и здраве при ревматизъм:

Алтернативна превенция и лечение.

Още

РЕВМАТИЗЪМ Съдържа 44 продукта.

за страница
Показване на 1 - 12 от 44 артикула
Показване на 1 - 12 от 44 артикула