СИНУЗИТ

Здравословни проблеми- Синузит - Решение с Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Синузит е възпаление на лигавицата на синусите, и може да бъде резултат на настинка, болки в гърлото, или алергии.

Синузитът бива остър- който трае по-малко от 3 седмици, хроничен- отнема най-малко 3-8 седмици и може да продължи няколко месеца или дори години, повта...

Здравословни проблеми- Синузит - Решение с Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Синузит е възпаление на лигавицата на синусите, и може да бъде резултат на настинка, болки в гърлото, или алергии.

Синузитът бива остър- който трае по-малко от 3 седмици, хроничен- отнема най-малко 3-8 седмици и може да продължи няколко месеца или дори години, повтарящ се- с няколко остри атаки през годината.

Остър синузит

Острият синузит обикновено се появява в резултат на студа или алергия, която осигурява условия за поява на инфекции. Острият синузит най- често се предизвиква от бактерии или вируси и много по-рядко от гъбички. Бактериите, които обикновено причиняват острия синузит са пневмококи, стрептококи, мораксала катаралис и хемофилус инфлуенца. На много здрави хора тези бактерии обикновено присъстват в лигавицата на горните дихателни пътища, обаче при условия на възпаление, те предизвикват появата на слуз в синусите, която затруднява вентилацията и се създават условия за увеличаване на броя на бактериите и развитието на инфекции.

Хроничен синузит

Хроничен синузит може да се развие като резултат от често повтарящ се остър синузит, особено, ако не се лекува правилно. Бактериалните патогени често се различават от тези, които предизвикват острия синузит. При хроничния синузит се откриват грам-отрицателни и анаеробни бактерии и гъбички. Съществуват множество фактори, които благоприятстват заболеваемостта от хроничен синузит. Към хроничен синузит са предразположени лицата, които са склонни към алергии или страдат от алергии, съпътствани от болестни симптоми на дихателните пътища (астма, сенна хрема и други подобни.) Склонните към остър синузит много често страдат и от хроничен синузит. Местните фактори, които благоприятстват развитието на хроничния синузит могат да бъдат отклонение в носната преграда, полипи в носа, запушване и деформация и носните кости, възпаление на горната челюст и др. Общи фактори, които създават склонност към това заболяване са хроничните заболявания, които намаляват устойчивостта към инфекции (HIV, кистозна фиброза и други сериозни заболявания).
Типичните симптоми на острия синузит са запушен нос, повишена секреция, чувство на натиск и болка в засегнатата област и синусово главоболие, треска. Те се проявяват обикновено сутрин. Симптомите и мястото, където се проявяват зависят от това, кой от синусите е най-засегнат от възпаление. Възможно е да има болка в ухото и шията, зъбна болка, загуба на обоняние, сълзене от очите. Общите симптоми обикновено се изразяват с умора и изтощение. Симптомите на хроничния синузит не се различават съществено, с изключение на това, че продължителността му е по- дълга, а при някои пациенти симптомите не изчезват никого, само от време на време затихват в някаква степен, след което се влошават.

Хранителни добавки за профилактика и здраве при синузит:

Алтернативна превенция и лечение.

Още

СИНУЗИТ Съдържа 7 продукта.

Показване на 1 - 7 от 7 артикула
Показване на 1 - 7 от 7 артикула