СТРЕС

Здравословни проблеми - Стрес - Решение с Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Стресът е психологически и физиологичен отговор върху лица, подложени на натоварвания от различен характер. Тези натоварвания се разделят на вътрешни и външни. Вътрешните стресови фактори са нашите мисли, емоции или физически усещания (изтръпване на ръцете, сърцебиен...

Здравословни проблеми - Стрес - Решение с Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Стресът е психологически и физиологичен отговор върху лица, подложени на натоварвания от различен характер. Тези натоварвания се разделят на вътрешни и външни. Вътрешните стресови фактори са нашите мисли, емоции или физически усещания (изтръпване на ръцете, сърцебиене, задух, главоболие ...) и външни, които са многобройни и разнообразни (проблеми на работното място, в партньорството, екзистенциални проблеми, срокове, конфликти, неуспехи, задръстване ... ).
При определянето на стреса и напрежението, ключов елемент е личното преживяване. Това означава, че двама души, на една и съща възраст, пол, образование и социален статус, които са с еднакво възпитание, извършващи подобна работа и имат сходни цели в живота, не е задължително изживяват един и същи стрес, т.е. реагират по различен начин на стресовата ситуация.
Освен на вътрешен и външен, стресът се определя още като сигнал за бедствие /дистрес/ и мотивиращ стрес.
Сигналът за бедствие е стрес, срещу който се борим. Той може да е краткотраен или дългодействащ. Независимо от продължителността му, той може да доведе до психологически и физически проблеми.
Мотивиращият стрес е полезен и действа насърчително за постигане на различни цели.
Симптомите на стрес са емоционални, поведенчески, когнитивни (в начина намислене) и физиологични (реакция на тялото).
Най-често болестните последици, свързани със стреса са сърдечно-съдови заболявания, астма, диабет, псориазис, мигрена, стомашно разстройство, депресия.

Хранителни добавки за профилактика и здраве при стрес:

Алтернативна превенция и лечение.

Още

СТРЕС Съдържа 88 продукта.

за страница
Показване на 1 - 12 от 88 артикула
Показване на 1 - 12 от 88 артикула