ХЕПАТИТ

Здравословни проблеми - Хепатит - Решение с Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Хепатит е вирусно заболяване, засягащо черния дроб и водещо до увреждане или унищожаване на неговите клетки. Хепатитът може да бъде в остра или хронична форма. В някои случаи острият хепатит преминава в хронична форма, но е възможно хроничният хепатит да се прояви ...

Здравословни проблеми - Хепатит - Решение с Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Хепатит е вирусно заболяване, засягащо черния дроб и водещо до увреждане или унищожаване на неговите клетки. Хепатитът може да бъде в остра или хронична форма. В някои случаи острият хепатит преминава в хронична форма, но е възможно хроничният хепатит да се прояви самостоятелно.

Хепатит А, наричан по-рано инфекциозен хепатит, винаги е в остра форма и никога не става хроничен. Често се среща при хора, пътуващи в чужбина. Водите и храните, заразени с изпражнения са основните източници на инфекция. Заразеният човек може да разпространи хепатита и у други хора, ако не прилагат строги хигиенни мерки. Яденето на миди от замърсена вода от канализацията е честа причина за тази инфекция.

Вирусен хепатит B се пренася чрез спермата, слюнката и кръвта. По правило се разпространява чрез преливане на кръв, заразени игли и сексуален контакт. Бременните жени с хепатит B могат да пренасят вируса на детето. Вирусът може да влезе през порязвания, драскотини и други кожни наранявания. Този вирус не уврежда клетките директно, но се появява, за да активирате имунните клетки, които причиняват възпаление и увреждане на черния дроб. В 5% от случаите формата му е хронична.

Вирусът на хепатит D е в състояние да се размножава единствено когато е прикачен към вируса на хепатит В, т.е. хепатит D не може да съществува, ако не присъства хепатит В.

Вирусът на хепатит C може да се пренася посредством преливане на кръв, заразени игли, както и чрез сексуален контакт. Към хората с по-висок угроза от хепатит С се причисляват интравенозните наркомани, зависимите от кокаин, лицата, които са претърпели пиърсинг на тялото и тези с органна трансплантация. Около 10% до 60% от пациентите с остър хепатит С развиват хронични форми, които могат да се манифестират без острата фаза.

Хранителни добавки за профилактика и здраве при хепатит:

Алтернативна превенция и лечение.

.

Още

ХЕПАТИТ Съдържа 23 продукта.

за страница
Показване на 1 - 12 от 23 артикула
Показване на 1 - 12 от 23 артикула