Информация

Нови продукти

mallonline.ovo.bg
ХИПОГЛЕКИМИЯ

Здравословни проблеми - Хипоглекимия - Решение с Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Хипогликемията е състояние, при което границата на захар (глюкоза) в кръвта необичайно ниска.

Обикновено тялото поддържа граници на кръвната захар в диапазона от около 70 до 110 мг / дл на кръв. При диабет нивото на кръвната захар става твърде високо, а при хи...

Здравословни проблеми - Хипоглекимия - Решение с Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Хипогликемията е състояние, при което границата на захар (глюкоза) в кръвта необичайно ниска.

Обикновено тялото поддържа граници на кръвната захар в диапазона от около 70 до 110 мг / дл на кръв. При диабет нивото на кръвната захар става твърде високо, а при хипогликемията- обратно, твърде ниско. Ниската кръвназахар води до лошо функциониране на повечето органи и системи в организма. Мозъкът е особено чувствителен към понижените нива на кръвната захар, тъй като глюкозата е най-големият източник на енергия за него. Мозъкът чрез нервната система стимулира надбъбречните жлези да секретират епинефрин. Той стимулира освобождаването на захарта от черния дроб и така се регулира нивото й в кръвта. Ако нивото й падне прекалено ниско, може да увреди мозъчната функция.
Съществуват няколко различни причини за проявата на хипогликемия:

  • прекомерна секреция на инсулин от панкреаса;
  • прием на твърде висока доза инсулин или друго лекарствено средство за снижаване на нивата на кръвната захар;
  • аномалия на хипофизата или надбъбречните жлези;
  • аномалия при процеса на складиране на въглехидрати или производството на глюкоза в черния дроб.

Като цяло хипогликемиите се делят на причинени от лекарства и медикаменти и такива, които не са причинени от тях. Хипогликемия се проявява най-вече при пациенти с диабет в следствие на приеманите лекарства. Хипогликемията, която не причинена от прием на лекарства се предизвиква от недохранване, гладуване (диети). Реактивна хипогликемия настъпва като реакция от неправилно хранене.
Тялото първо реагира на спада в границите на кръвната захар чрез освобождаване на адреналин от надбъбречните жлези и някои нервните окончания. Адреналинът стимулира освобождаването на складираната захар от тялото, но може да предизвика симптоми на пристъпи на тревожност, като изпотяване, нервност, тремор, гадене, сърцебиене, а понякога и глад. Тежката хипогликемия намалява доставката на глюкоза до мозъка и причинява световъртеж, объркване, умора, гадене, главоболие, предизвиква неподходящо поведение, което може да бъде объркано с пиянство, неспособност за концентрация, аномалии в зрението, припадъци, наподобяващи епилептичен... Продължителната хипогликемия води до увреждане на мозъка. Симптомите на тревожност и увреждане на мозъчната функция могат да започнат бавно или внезапно и да напреднат в рамките на няколко минути от лек дискомфорт до тежко объркване и паника. Най-често засегнати са хората, които са подложени на лечение с инсулин или приемат орални хипогликемични средства.

Хранителни добавки за профилактика и здраве при хипоглекимия:

Алтернативна превенция и лечение.

Още

ХИПОГЛЕКИМИЯ Съдържа 6 продукта.

Показване на 1 - 6 от 6 артикула
Показване на 1 - 6 от 6 артикула