Информация

Нови продукти

mallonline.ovo.bg
ЯЗВА

Здравословни проблеми - Язва - Решение с Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Под медицинското общо название язва се разбира пептична язва на лигавицата на стомаха или дванадесетопръстника. Пептичната язва е често срещано заболяване, причинено от бактериална инфекция, а понякога и продължително прилагане на нестероидни противовъзпалителни препа...

Здравословни проблеми - Язва - Решение с Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Под медицинското общо название язва се разбира пептична язва на лигавицата на стомаха или дванадесетопръстника. Пептичната язва е често срещано заболяване, причинено от бактериална инфекция, а понякога и продължително прилагане на нестероидни противовъзпалителни препарати, като напр. аспирин, ибупрофен, диклофенак, и други подобни. Острите подправки или стреса не са причинители, както се смяташе досега, но могат да насърчат развитието й и да влошат симптомите.

80% от случаите на язва на стомаха и в 90% от тази на дванадесетопръстника се причиняват от Helicobacter Pylori Това не означава, че наличието на тази бактерия задължително води до появата на язва. Инфекцията зависи от особеностите на пациента, вида на бактерията и редица други фактори. Язвата е в резултат на отслабването на защитата на лигавицата на стомаха и дванадесетопръстника, което позволява на киселината да достигне в слоя под нея. Киселината и бактериите дразнят лигавицата и предизвикват възпаление или язва. Helicobacter Pylori може да оцелее в стомашната киселина, защото отделя ензими, които я неутрализират. Чрез този механизъм бактериите осигуряват пътя си към безопасната зона, разпробивайки лигавицата допълнително благодарение на спиралната си форма.

Най-честият симптом на язвената болест е болката, която обикновено е тъпа, дълбаеща болка. Появява се и изчезва на интервали от няколко дни до няколко седмици. Възниква 2-3 часа след хранене. Тя може да се появи посред нощта (на празен стомах) и да се успокои след прием на храна. При язва на стомаха, болката обикновено се влошава след хранене. Другите симптоми са: загуба на тегло, загуба на апетит, подуване на корема, оригване, гадене и повръщане. Симптомите могат да бъдат много леки или да не се проявяват изобщо. Ако усетите рязка, внезапна и постоянна болка в корема, веднага се консултирайте с лекар. Кървавите или черни изпражнения, повръщането на кръв или съдържание, изглеждащо като утайка от кафе може да са признаци на сериозен проблем,какъвто перфорацията на стомаха или стената на дванадесетопръстника. Кървене се случва, когато има ощетен кръвоносен съд.

Хранителни добавки за профилактика и здраве при язва:

Алтернативна превенция и лечение.

Още

ЯЗВА Съдържа 59 продукта.

за страница
Показване на 1 - 12 от 59 артикула
Показване на 1 - 12 от 59 артикула