КАМЪНИ В ЖЛЪЧКАТА

Здравословни проблеми - Камъни в жлъчката - Решение с  Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Камъните в жлъчката се образуват от жлъчната течност, състояща се главно от вода, жлъчни соли, лецитин и холестерол, произвеждаща се в черния дроб. Жлъчният мехур е торбичка с размер около 10 см, с мускулна стени, разположена е под черния дроб и служи за...

Здравословни проблеми - Камъни в жлъчката - Решение с  Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Камъните в жлъчката се образуват от жлъчната течност, състояща се главно от вода, жлъчни соли, лецитин и холестерол, произвеждаща се в черния дроб. Жлъчният мехур е торбичка с размер около 10 см, с мускулна стени, разположена е под черния дроб и служи за приготвяне на жлъчната течност, необходима за тънките черва, за разграждането на мазнините.
Три четвърти от камъните в жлъчката се създават от холестерола. Холестеролът съставлява само пет процента от жлъчната течност, не е много разтворим, но за да остане в диспергирано състояние в течността, трябва да бъде правилно балансиран с жлъчни соли. Ако черният дроб отделя значително количество холестерол в жлъчката и тя е със забавена дейност, се създава утайка в жлъчния мехур, която може да доведе до излишък на холестерол. Холестеролът може след това да се утаи в жлъчния разтвор и образува камъни в жлъчката- състояние, известно като холелитиаза.
Камъните в жлъчката са с индивидуални размери- от няколко милиметра до няколко сантиметра в диаметър. Около 15% от камъните в жлъчката са известни като пигментни камъни. Те се състоят от калциев билирубинат или калцифициран билирубин, вещество генерирано при разграждането на хемоглобина в кръвта. Пигментните камъни се определят на черни или кафяви и често се срещат при хора с хемолитична анемия или цироза. При някои пациенти се среща смес от пигментни и холестерол камъни. По всяко време за камъните има вероятност да се забият в канала на жлъчния мехур, водещ към общия жлъчен канал и да предизвикат болка (жлъчни колики), инфекции и възпаления (холецистит). Около 15% от хората с жлъчни камъни в жлъчния мехур се оплакват също и от камъни и в общия жлъчен канал, които понякога попадат в тънките черва, но също така могат да се задържат в течността и да причинят метеоризъм, инфекция или възпаление на панкреаса.

Хранителни добавки за профилактика и здраве при камъни в жлъчката:

Алтернативна превенция и лечение.

Още

КАМЪНИ В ЖЛЪЧКАТА Съдържа 21 продукта.

за страница
Показване на 1 - 12 от 21 артикула
Показване на 1 - 12 от 21 артикула