КАРДИОМИОПАТИЯ

Здравословни проблеми - Кардиомиопатия - Решение с Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Първичното засягане на мускулатурата на сърцето, наричана миокард се нарича кардиомиопатия. Това понятие включва в себе си всички сърдечни заболявания с невъзпалителен характер. Тези заболявания могат да имат известен или неизвестен причинител и се характери...

Здравословни проблеми - Кардиомиопатия - Решение с Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Първичното засягане на мускулатурата на сърцето, наричана миокард се нарича кардиомиопатия. Това понятие включва в себе си всички сърдечни заболявания с невъзпалителен характер. Тези заболявания могат да имат известен или неизвестен причинител и се характеризират с отпуснат и разширен миокард- (дилатация), с увеличен размер (хипертрофия), фиброза и дегенерация. Съществуват две основни форми на кардиомиопатията- неисхемична и исхемична. Докато неисхемичната кардиомиопатия може да бъде причинена от различни фактори, то исхемичната е следствие от инфаркт на миокарда. Освен това кардиомиопатията може да бъде първична или вторична. За първична кардиомиопатия говорим, когато няма ясна причина. За вторична говорим, когато е в в резултат на друго заболяване с ясна етиология. Третата класификация на кардиомиопатията се определя от настъпилите изменения в миокарда и бива дилатативна, хипертрофична и рестриктивна кардиомиопатия. Например алкохолната кардиомиопатияза е към класа на вторичните кардиомиопатии. Към същия клас са тиреотоксичната, диабетната и др.
Лесната умора, задухът, сърцебиенето, болката в задгръдната кост, ограничената физическа мощ и изпадането във временно безсъзнание са основните симптоми на кардиомиопатията. Наличието на кардиомиопатия може да не бъде открито с години, т.е. може да бъде скрито заболяване, без никакви симптоми и оплаквания. Обикновено в такива случаи, то бива открито по други здравословни поводи. Коензим Q10 и L- Carnitine са едни от хранителните добавки, които могат да бъдат в полза при тези сърдечни проблеми.

Хранителни добавки за профилактика и здраве при кардиомиопатия:

Алтернативна превенция и лечение.

Още

КАРДИОМИОПАТИЯ Съдържа 11 продукта.

Показване на 1 - 11 от 11 артикула
Показване на 1 - 11 от 11 артикула