МАКУЛНА ДЕГЕНЕРАЦИЯ

Здравословни проблеми - Макулна дегенерация - Решение с Bio Хранителни Добавки - Max Bio Life

Макулната дегенерация е пряко свързана с възрастта, като една от водещите причини за загубата на централната зрителна острота при възрастните пациенти. Такива пациенти често се оплакват, че не могат да видят центъра на образа, който е замъглен, тъмен ил...

Здравословни проблеми - Макулна дегенерация - Решение с Bio Хранителни Добавки - Max Bio Life

Макулната дегенерация е пряко свързана с възрастта, като една от водещите причини за загубата на централната зрителна острота при възрастните пациенти. Такива пациенти често се оплакват, че не могат да видят центъра на образа, който е замъглен, тъмен или напълно липсва.
Основният фактор за загубата на централната зрителна острота са дегенеративните промени, т.е. процеса на разпад, който засяга жълтите петна или макулата. Като се има предвид, че това са дегенеративни промени (стареенето увеличава честотата на промените), по-често макулната дегенерация се появява след 65-годишна възраст, въпреки че като причинни фактори, водещи до по-ранна поява на такива промени се открояват прекомерното излагане на UV радиация, тютюнопушенето, липсата на антиоксиданти и слабата микроциркулация. Установено е, че макулната дегенерация има генетично предразположение.
Известни са две форми на макулната дегенерация- суха и влажна.
Сухата форма е по- често срещана и се окачествява с появата на смесени жълтеникави клъстери в сферата на макулата. С напредване на времето настъпват промени в пигментния слой, благодарение на разпадането на броя на клетките - атрофия. Сухата форма е бавно напредваща, с постепенно увреждане и намаляване на зрителната острота. В случаите на сухата форма се прилага витаминна терапия за забавяне на развитието на заболяването.
Влажната форма на макулната дегенерация се среща по- рядко, но е по-сериозна от гледна точка на увреждане на макулата. Тя се характеризира с появата на кървене, оток и образуването на нови съдове. Става дума за значителен спад в зрителната острота. Ако не се започне навременно лечение, последствията са изключително сериозни и необратими.

Хранителни добавки за профилактика и здраве при макулна дегенерация:

Алтернативна превенция и лечение.

Още

МАКУЛНА ДЕГЕНЕРАЦИЯ Съдържа 10 продукта.

Показване на 1 - 10 от 10 артикула
Показване на 1 - 10 от 10 артикула