ПРЕДМЕНСТРУАЛЕН СИНДРОМ

Здравословни проблеми - Предменструален синдром - Решение с Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Предменструалния синдром (PMS) е набор от симптоми, които се случват циклично, съгласно фазите на менструалния цикъл под формата на психични и физически заболявания. Проблемите обикновено се появяват в лутеалната фаза на цикъла- 7-10 дни преди менст...

Здравословни проблеми - Предменструален синдром - Решение с Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Предменструалния синдром (PMS) е набор от симптоми, които се случват циклично, съгласно фазите на менструалния цикъл под формата на психични и физически заболявания. Проблемите обикновено се появяват в лутеалната фаза на цикъла- 7-10 дни преди менструация и изчезват няколко часа след появата на менструално кървене.

Смята се, че повече от 70% от жените страдат от предменструален синдром. Стресът е една от основните причини и под негово влияние предменструалния синдром е най-силно изразен, а промените, преди менструация са почти незабележими, ако жените са отседнали в тиха среда, която отпуска.

Проблемът на предменструален синдром,терминологията и основните характеристики са систематично изследвани. Менопаузата и предменструалния синдром са културно обусловени и притежават много функции на социална конструкция.

Предменструален синдром най-често се случва:

  • във възрастта между 20 и 40 години;
  • при жените, които ядат много сладки и солени храни;
  • при жените, които живеят под стрес;
  • при жените, които страдат или са страдали от депресия;
  • при жени, които често се раждали;
  • след проблемна бременност;
  • при жени, които имат болезнена менструация;
  • при жените, чиято сестра или майка са страдали от предментсруален синдром;
  • при жени, които се занимават малко с физическа активност.

Могат да се появят: раздразнителност, неспособност за концентрация, безсъние, промени в настроението, подуване на корема и като цяло задържане на вода (увеличаване на теглото с 1-3 кг), повишена жажда преди цикъл, подуване на глезените, засилено омазняване на кожата и косата, поява на пъпки, нуждата от сладко, солено и мазни храни.

Месечните промени в хормоналните нива, могат да протекат доста незабелязано, обаче повечето жени усещат промени в настроението и поведението, нервност и раздразнителност, тежест в долната част на корема, напрежение и тежест в гърдите, гадене и диария, промени в апетита, безсъние. Не е задължително да бъдат изразени всичките симптоми.

Хранителни добавки за профилактика и здраве при предменструален синдром:

Алтернативна превенция и лечение.

Още

ПРЕДМЕНСТРУАЛЕН СИНДРОМ Съдържа 39 продукта.

за страница
Показване на 1 - 12 от 39 артикула
Показване на 1 - 12 от 39 артикула