L-CARNITINE 2000mg 60 таблетки Преглед отблизо

L-CARNITINE 2000 mg 60 таблетки - хранителна добавка за премахване на мазнините

6338

Нов продукт

Състав в доза: L-карнитин 2000 мг (L-Carnipure™ L-Carnitine L-Tartrate 2942 мг). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Прием по две капсули дневно, за предпочитане между храненията или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 таблетки в контейнер. 

Повече детайли

8 Артикула

47,50 лв

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

L- Карнитин L-CARNITINE 2000 mg 60 таблетки - хранителна добавка за премахване на мазнините

Като хранителна добавка, L-карнитинът е популярен както сред спортистите, така и сред хора, които искат да намалят теглото си, защото тя стимулира производството на енергия от мастни киселини.

Най-често се определя като " 'вещество, подобно на аминокиселини',  която постоянно привлича вниманието на спортистите и на  хора, които искат да намалят теглото си.

L- Карнитин L-CARNITINE 2000 mg 60 таблетки е на челно място в списъка на продуктите стопяващи мазнини и влияещи на растежа на мускулната  маса.

Какво е L- Карнитин L-CARNITINE 2000 mg 60 таблетки?

L - карнитин е вещество, което се произвежда от незаменимите аминокиселини лизин и метионин посредством  витамин С, В6, ниацин и желязо. При нормални условия черният дроб и бъбреците произвеждат достатъчни количества карнитин, необходим за човешкия организъм. Животинските меса, особено месата от крави и овце са ценен източник на това вещество.

Има много функции на карнитина в човешкото тяло, като най-известен е с неговата роля на носител на мастните киселини през клетъчната мембрана в митохондриите, където те се изгарят и се използват като източник на енергия. Ако няма достатъчно карнитин, мазнини не се използва за производството на енергия, а се натрупват в мускулите и мастната тъкан. Резултатът е мускулна слабост, както и усещане на общо чувство на слабост.

Л Карнитин L-CARNITINE 2000 mg 60 таблетки - препарат за премахване на мазнинитеНякои наследствени генетични заболявания могат да причинят недостатъчен синтез на карнитин. Възможна е липсата му при пациенти на хемодиализа. В редица изследвания е установена полезността на L-карнитина за подобряване на състоянието на пациенти с бъбречна недостатъчност.

L- Карнитин L-CARNITINE 2000 mg 60 таблетки, като хранителна добавка

Постоянният интерес в научната общност за  е зареди проведените редица интересни изследвания, които са превърнати в потенциални приложения не само в областта на спорта и отдиха, но също така и в областите за подобряване качеството на живот и цялостното подобряване на здравето.

Положителните ефекти от приема на L-карнитин, включват:

  • повишаване нивото на енергия;
  • загуба на тегло;
  • засилване на имунитета;
  • повишаване на умствената дейност и настроение;
  • понижаване на нивата на триглицеридите и повишава нивата на HDL холестерола;
  • защита на сърцето и кръвоносната система.

L-карнитин и спортните резултати

Спортистите са един от най-големите консуматори на L-карнитин

L- Карнитин L-CARNITINE 2000 mg 60 таблетки е вещество, което успешно увеличава мускулната сила и ускорява възстановяването след тренировка и състезание.

Поради това се счита, че най-голяма полза от приемането му се  проявява в силовите спортове и в по-малка степен в  спортовете за издръжливост. Ефектът му се засилва при прием на високи дози в продължение на дълъг период от време.

Особено интересни са изследванията, които са проведени с цел изследване на  ефекта на L -carnitine за възстановяване на човешкото тяло, след физическо натоварване. В проучване, публикувано в International Journal  от учени в областта на спортната медицинасе цитира изследване по време а което са наблюдавани лица, получаващи 3 г L-карнитин дневно в продължение на 3 седмици.

Резултатите показват, че риемът на L-карнитин  води до понижение на количествата на свободните радикали в организма и до намаляване на  усещането за болка в мускулите.

Изводът на учените е, че L-карнитинът,  като хранителна добавка има благоприятен ефект върху възстановяването след тренировка.

BIO ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ - MAX BIO LIFE НА НАЙ- ДОБРИ ЦЕНИ И С НАЙ- ДОБРО КАЧЕСТВО!

Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

L- Карнитин L-CARNITINE 2000 mg 60 таблетки и загубата на тегло

Проучванията, изследвали резултатите от диета,  част от която е с допълнителен прием на  L-карнитин са дали противоречиви резултати. Но това, което се оказа съвсем ясно, че самостоятелното приемане  на добавката с L-карнитин, без физическа активност не влияе за намаляване на телесните мазнини.

Това е логично, защото ако няма физическа дейност, която да въздейства на мазнините , L-карнитинът не може да изпълнява своята функция. Следователно, L-карнитин действа изключително във връзка с конкретни аеробни физически активности, като в тези случаи може да помогне за намаляване на теглото.

Други предимства на L- Карнитин L-CARNITINE 2000 mg 60 таблетки

Тази хранителна добавка заема значително  място в процесите, свързани с подобряване на здравословното състояние, особено когато става въпрос за здравето на сърцето и кръвоносните съдове. В действителност, има съществени научни доказателства в подкрепа на способността на карнитина  да намалява нивата на холестерола в кръвта и да повишава нивото на т.нар. "Добър" HDL холестерол.

Освен това се смята, че карнитинът може да бъде полезен при възстановяване от инфаркт и за намаляване на симптомите на ангина пекторис.

Благоприятното въздействие на добавката L-карнитин при други заболявания и състояния, каквито са диабет, болест на Алцхаймер, мъжки стерилитет,  не са толкова убедителни  и са все още обект на научен дебат от който се очакват недвусмислени отговори.

Дозировка и безопасност

Потенциалните положителни ефекти на карнитина са наблюдавани при относително високи дози. Следователно тези, които изберат да приемат L-карнитин под формата на хранителна добавка, трябва да приемат най-малко 500 мг от веществото, по няколко пъти на ден. Някои експерти препоръчват дневен прием на до 6 г, но все пак по-добре да не се превишава дозата на четири грама, защото в противен случай е възможно кожата на тялото да започне да излъчва неприятна миризма на риба.

L- Карнитин L-CARNITINE 2000 mg 60 таблетки е много безопасна добавка и няма регистрирани токсични ефекти. Много често участва във формули, като  съставка за предизвикване на загуба на теглото. Клиентите на такива препарати, трябва да обърнат внимание на дозата на карнитина, тъй като са възможни положителните ефекти само с по- горе посочената висока доза.

Искате ли да отслабнете? Намерете най-добрата диета за себе си!

Показания на L- Карнитин L-CARNITINE 2000 mg 60 таблетки:

  • подкрепа здравето на сърцето и мускулите;
  • Подкрепа за контрол на теглото;
  • Подобрява ефективността, забавя умората и ускорява възстановяването на спортисти и фитнес ентусиасти.

Достъпен продукт L- Карнитин L-CARNITINE 2000 mg 60 таблетки с висока концентрация на активното вещество.

L-карнитинът играе важна роля в метаболизма на мазнините чрез прехвърляне на мастни киселини в митохондриите на клетките, където мастните киселини могат да бъдат превърнати в използваема енергия. Мускулите   получават енергия и едновременно с това се достига до предизвикване на процес на изгаряне на мазнините!

L-Carnitine спомага за правилното функциониране на сърцето и предпазва от заболявания. Също така е полезен за бъбреците и черния дроб.

Високата доза на активното вещество L- Карнитин  в L- Карнитин L-CARNITINE 2000 mg  на Biovea е с относително ниска цена в сравнение с други продукти . 

Капсулите на BIOVEA- L- Карнитин L-CARNITINE 2000 mg 60 таблетки - хранителна добавка за премахване на мазнините  съдържат 100% натурален L-карнитин. Без синтетичен D-карнитин или DL-карнитин. D-карнитин и DL-карнитин са по-малко ефективни от L-карнитина. D-карнитина и DL-карнитина не се препоръчват заради неблагоприятните си странични ефекти.

Хранителни продукти, богати на карнитин (приблизително количество в 100 гр продукт):

L Карнитин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life - Говеждо месо

Говеждо месо

95 мг

L Карнитин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life - Стек говеждо

Стек говежди

94,5 мг

L Карнитин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life - Свинско месо

Свинско месо

27,7 мг

L Карнитин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life - Бекон

Бекон

23,3 мг

L Карнитин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life - Патица

Патица

18,4 мг

L Карнитин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life - Пуйка

Пуйка

20 мг

L Карнитин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life - Гъска

Гъска

15 мг

L Карнитин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life -Млада кокошка

Млада кокошка

13 мг

L Карнитин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life - Сьомга

Сьомга

10 мг

L Карнитин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life - Треска

Треска

5,6 мг

L Карнитин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life - Пилешки гърди на скара

Пилешки гърди на скара

3,9 мг

L Карнитин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life - Сладолед

Сладолед

3,7 мг

L Карнитин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life - Пълномаслено мляко

Пълномаслено мляко

3,3 мг

L Карнитин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life - Гъби

Гъби

2,6 мг

L Карнитин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life - Извара

Извара

2,1 мг

 

Отзиви

Напишете отзив

L-CARNITINE 2000 mg 60 таблетки - хранителна добавка за премахване на мазнините

L-CARNITINE 2000 mg 60 таблетки - хранителна добавка за премахване на мазнините

Състав в доза: L-карнитин 2000 мг (L-Carnipure™ L-Carnitine L-Tartrate 2942 мг). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Прием по две капсули дневно, за предпочитане между храненията или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 таблетки в контейнер. 

В следната категория има още 21 продукта: