5-HTP (Time Release) 100mg 90 Tablets - успокоява, подобрява настроението и съня Преглед отблизо

5-HTP (Time Release) 100mg 90 Tablets - успокоява, подобрява настроението и съня

6412

Нов продукт

Съставки: 5-HTP (5-хидрокситриптофан) 100mg Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула дневно, за предпочитане на празен стомах или според предписанието на лекар. За подобряване на съня – 1 капсула 30 минути преди лягане.

Опаковка: 90 капсули в контейнер.

Повече детайли

9 Артикула

42,50 лв

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

5-HTP (Time Release) 100mg 90 Tablets има силата на синтетичен антидепресант

Връзката между триптофана и крайния продукт на серотонин е амино киселината  5-HTP (5 хидрокси триптофан). Това означава, че ако тялото няма достатъчно количество аминокиселини- хидрокси триптофан, организмът не произвежда достатъчно количество серотонин.

В  синтетичен вид,  триптофанът като хранителна добавка е все още под въпрос, но провеждат  изследвания за получаването на 5-HTP, който е естествено вещество и се получава от африканското растение грифония (Griffonia), който успешно създава серотонин- хормон на задоволството. В допълнение, съставът му може да премине през кръвно-мозъчната бариера на мозъка, заедно с повишаването на активността на два важни невротрансмитера-  допамин и норепинефрин, които са отговорни за мотивацията и концентрацията.

5-ХИДРОКСИТРИПТОФАН 5-HTP (Time Release) 100mg 90 TabletsКогато в тялото спада нивото на серотонин, ние ставаме раздразнителни, депресирани и имаме проблеми със съня, започваме да имаме усещане за глад и прием на храни, които са направени от рафинирани въглехидрати, като бисквити, бутер тесто, сладкиши, бял хляб ...

Тогава идва на помощ на 5-HTP (Time Release) 100mg 90 Tablets, който може да действа като синтетичен антидепресант и ще ви помогне да отслабнете и да спите по-добре.

Според френско проучване през 1998 г., 100 мг от този препарат преди лягане подобрява продължителността и качеството на съня. Липсата на  серотонин води до понижаване на контрола върху апетита (когато са нещастни, мнозина търсят утеха в храната). Тази хранителна добавка може да допринесе за намаляване на теглото, което е потвърдено  от проучване, публикувано в International Journal , свързано със затлъстяването и метаболитните нарушения.

Дневните дози от 750 мг на 5-HTP намаляват прекомерното желание за хранене с  хляб и тестени изделия. Тези храни нормално са включени в нашето меню и тестени изделия са известни като успокояващи. Когато нашето тяло не може да се справи с тази нужда от прием на тестени изделия, при твърде много прием се стига до наднормено тегло.

Какъв е ефектът от 5-HTP (Time Release) 100mg 90 Tablets, който поддържа серотонина в кръвта?

Изследване, проведено от Министерството на швейцарския университета в Базел показва, че депресивна особа, ако приема 300 мг 5-HTP в период от шест седмици, ще  бъде в по-добро настроение, отколкото тези, които приемат синтетични антидепресанти.

Bio Хранителни добавки - Max Bio Life на най- добри цени и с най- добро качество!

Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Какви дози от 5-HTP са най- ефективни?

5-HTP е естествен препарат и разрешените дози са до 100 мг дневно на два приема, т.е. 2 пъти на ден за постигане на въздействие срещу депресия, за намаляване на пристъпи на паника, за намаляване на желанието за прием на рафинирани въглехидрати като сладкиши и бял хляб  и за подобряване на съня. Не е препоръчително да се вземат по-високи дози от тези, особено ако се комбинира със синтетични антидепресанти! Защо? Повишените нива на серотонин могат да предизвикат състояние, известно като синдром на серотонина, който води до сърдечно-съдов колапс, кома, треска, и дори смърт!

Препаратите с 5-HTP често съдържат витамини и минерали като фолиева киселина, витамини B3 и В6, благодарение на които действието му става още по-ефективно, тъй като ускорява процеса на превръщането му в серотонин!

Приемът на 5-HTP трябва да става на празен стомах. Ако се чувствате сънлив  след приема му, това е знак, че нямате нужда от 5-HTP?

ВАЖНО! Не трябва да се използва 5-HTP (Time Release) 100mg 90 Tablets при:

  • комбинация с други антидепресанти;
  • по време на химиотерапия;
  • комбинация с антибиотици;
  • с успокоителни;
  • с лекарства за отслабване;
  • с алкохол;
  • с лекарства за болестта на Паркинсон;
  • по време на бременност и кърмене;
  • на възраст под 18 години.

Отзиви

Напишете отзив

5-HTP (Time Release) 100mg 90 Tablets - успокоява, подобрява настроението и съня

5-HTP (Time Release) 100mg 90 Tablets - успокоява, подобрява настроението и съня

Съставки: 5-HTP (5-хидрокситриптофан) 100mg Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула дневно, за предпочитане на празен стомах или според предписанието на лекар. За подобряване на съня – 1 капсула 30 минути преди лягане.

Опаковка: 90 капсули в контейнер.

В следната категория има още 21 продукта: