DL-PHENYLALANINE (DLPA) 750mg 60 таблетки - облекчава хроничната болка, против промените на настроението Преглед отблизо

DL-PHENYLALANINE (DLPA) 750mg 60 таблетки - против хроничната болка и промените в настроението

6332

Нов продукт

Облекчава хроничната болка, може да пребори меланхолията, включително и промените на настроението, в следствие на ПМС. Подкрепя химикалите в мозъка, които подобряват настроението. Може да увеличи енергията и пъргавината на ума, както и да повиши способността за съсредоточаване. Намалява симптомите на болестта на Паркинсон. 

Повече детайли

9 Артикула

29,00 лв

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

ДЛ Фениланин ДЛПА DL-PHENYLALANINE (DLPA) 750mg 60 таблетки  

Облекчава хроничната болка, може да пребори меланхолията, включително и промените на настроението, в следствие на ПМС. Подкрепя химикалите в мозъка, които подобряват настроението. Може да увеличи енергията и пъргавината на ума, както и да повиши способността за съсредоточаване. Намалява симптомите на болестта на Паркинсон.

Състав: Калций 54 мг, DL-фенилаланин 750 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приемат от 1 до 3 таблетки дневно или според предписаниет на лекар.

Внимание: Съдържа фенилаланин. Да не се използва от фенилкетонурици, бременни, жени които са планирали забременяване, кърмачки, хора употребяващи антидепресанти, съдържащи МАО или SSR инхибитори. Ако имате хронично високо кръвно налягане след хранене, се консултирайте с вашия лекар.

Опаковка: 60 таблетки в контейнер. DL-фенилаланин: Увеличава психическата енергия, настроението и ендорфините


Облекчаващият болката DLPA (D,L-фенилааланин) съдържа две форми на аминокиселината ДЛ Фениланин ДЛПА DL-PHENYLALANINE (DLPA) 750mg 60 таблеткифенилаланин. L-формата е естествено съдържащо се вещество, в храни богати на протеини, вярва се, че подкрепя химикалите в мозъка, които подобряват настроението, като допамин и норепинефрин. D-формата на фенилаланин е лабораторно синтезиран, като се смята че блокира ензими в нервната система, които усилват сигналите за болка. С други думи, може да предотврати разпадането на опиуидите, които естествено се синтезират от мозъка.

Хранителните добавки с DLPA съчетават L и D формите на фенилаланин, нанасящи мощен двустранен удар и бързо облекчават незначителните депресия и физически дискомфорт.

Защо да използваме DLPA?

Добавките с DLPA най-често се използват, за да помогнат за подобряване на настроението и бодростта и/или облекчаване на болката. L-фенилаланин е прекурсор на невротрансмитери, които могат да повишат настроението, умствената енергия и състояние. D-фенилаланин инхибира разграждането на естествените болкоуспокояващи ендорфини, от което могат да се възползват хора с хронични болки, без страничните ефекти на лекарствата. DLPA може да работи много добре с мозъка и бустери на настроението, като жълт кантарион, SAMe, 5-HTP или ацетил-L-карнитин. DLPA може да се приема в комбинация с екстракт от лют червен пипер (Cayenne), Wobenzym-N или куркумин (Turrmeric) за намаляване на болката.

Какви са ползите за здравето?

Изследванията показват, че DLPA може да бъде ефективна част от цялостната програма за борба с хроничната болка и да пребори меланхолията, включително и промените на настроението, в следствие на ПМС. Някои източници твърдят, че DLPA може да увеличи енергията и пъргавината на ума, както и да повиши способността за съсредоточаване, при лица с дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD).

Комбинацията от терапия с УВ-лъчение и различни форми на денилаланин са предложени за лечение на ветилиго, което е малко мистериозно кожно състояние, характеризиращо се с развитието на бели или непигментирани петна по кожата. Пациенти с болест на Паркинсон също изпитват известно облекчение на симптомите при приемането на DLPA и облекчава болките при терапия , наречена ТЕНС (транскутанна електрическа нервна стимулация). Въпреки това, се още са необходими щателни проучвания.

BIO ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ - MAX BIO LIFE НА НАЙ- ДОБРИ ЦЕНИ И С НАЙ- ДОБРО КАЧЕСТВО!

Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

За какво може да помогне  DL-PHENYLALANINE (DLPA) 750mg 60 таблетки?

Лека депресия. Няколко клинични проучвания са изследвали ефекта върху настроението на добавки с DLPA. В едно проучване 12 на 20 депресирани мъже и жени, които са приели 75 до 200 мг DLPA на ден , се съобщава, че след по-малко от 3 седмици са се освободили от депресията, а след 4 се чувстват по-добре. Друго скорошно проучване, включващо 40 пациенти с депресия, показва, че DLPA може да бъде толкова ефективен, колкото конвенционалните Имипраминнови медикаменти за лечение на депресия. Въпреки това, тези проучвания са проведени преди повече от две десетилетия. Необходими са нови изследвания, за да се потвърди или опровергае ефикасността при лечение на депресия.

Разсейва хроничната болка. Въпреки че, са необходими повече изследвания, съществуват доказателства, че DLPA може да помогне за облекчаване на някои видове хронична болка, включително мускулни и постоянни болки, свързани с артрит. DLPA вероятно инхибира действието на протеина предизвикващ болката, наречен енкефалиназа. Някои учени предполагат, че DLPA също помага чрез увеличаване на ефективността на наркотичните вещества и други болкоуспокояващи, въпреки това научните изследвания са неубедителни. В двойно-сляпо проучване на 30 пациенти с хронична болка от различен характер, които не са преустановили досегашното си лечение, 25% от пациентите съобщават за облекчаване на болката след прием на 250 мг DLPA 4 пъти на ден, в продължение на 4 седмици, в сравнение с плацебо групата. Въпреки това 22% от пациентите съобщават по-голямо облекчаване на болката и 3% от пациентите съобщават, че няма разлика в болката. Предварителни данни показват, че DLPA взето с болкоуспокояващо може да увеличи ефикасността на конвенционалните лекарства и да намали дозата, необходима за лечението на болката. Необходими са още изследвания.

Засилване на концентрацията при дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD). Някои изследвания показват, че пациенти с ADHD могат да имат по-ниски нива на аминокиселини като фенилаланин. Защитниците на твърдението показват способността на DLPA да повишава химикалите в мозъка, води до подобрена концентрация при пациенти с ADHD. Все пак изследванията в тази област са недостатъчни. В проучване от 1985. на 19 възрастни с ADHD, 13 лица, които са завършили проучването и са били лекувани с DLPA в продължение на две седмици показват значително подобрение в цялостните оценки и по-специално, в повишаване на настроението. Въпреки това, всички положителни ползи от DLPA са затихнали в рамките на три месеца от продължаването на лечението. В едно проучване от 1987г. на 11 хиперактивни момчета поведението не се е променило (подобрение или влошаване), пациентите били лекувани с 2 мг дневно DLPA, в продължение на две седмици и плацебо в продължение на две седмици. Това изследване също е на повече от две десетилетия и изисква нови проучвания, за да се потвърди или отхвърли ефикасността.

Подобряване на външния вид при витилиго, в комбинация с терапия с УВ лъчение, в няколко проучвания показва активиране на клетките, отговорни за пигментацията при деца и възрастни. По този начин, чрез активирането на тези клетки DLPA помага да се възвърне първоначалният цвят на кожата, при хора с бяла пигментация. И пероралните и локалните формули са показали ефикасност. Няколко изследвания показват, че по-ниски дози от 50 мг дневно, перорално приеман DLPA, плюс УВ-А терапия подобрява пигментацията със 70% при проучване на 149 пациенти. До 60%, в двойно-сляпо проучване от 32 пациенти, до 50%, в друго отворено проучване на 20 пациенти. В изследване на 13 деца, лекувани с перорален DLPA и УВ терапия, три деца са имали повторна пигментация на всички засегнати области, шест показват 50-90% подобрение, а четири не са отговорили. В проучване от 2002 г. на 70 пациенти, лекувани с 100 мг перорален DLPA плюс 10% фенилаланин локален гел и излагане на слънчева светлина или УВ-А лампи, в продължение на 6 месеца, повече от 90% от пациентите са показали подобрение на витилигото, с повече от 2/3 от тези пациенти, при които е постигната репигментация в поне 75% от засегнатите участъци (предимно лицето). Преглед на 15 проучвания от 2008г., оценяващи природни лечения на витилиго са установили, че всички проучвания, включващи DLPA плюс светлинна терапия, дават положителни констатации.

Намаляване симптомите на болестта на Паркинсон. Лимитирани изследвани показват, че DLPA може да помогне за подобряване на тремора, ходенето, словото и депресията, свързана с болестта. Необходими са още изследвания, за да се определи ефикасността при лечение на симптомите на болеста на Паркинсон.

Хранителни продукти, богати на фенилаланин:

DL Фенилаланин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Печен фъстък

Печен фъстък

DL Фенилаланин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Листа от магданоз

Листа магданоз

DL Фенилаланин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Сушен пачи крак

Сушен пачи крак

DL Фенилаланин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Кълнове соя

Кълнове соя

DL Фенилаланин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Манатарка

Манатарка

DL Фенилаланин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Сусам

Сусам

DL Фенилаланин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Зимна ябълка

Зимна ябълка

DL Фенилаланин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Сушени кайсии

Сушени кайсии

DL Фенилаланин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Сушени банани

Сушени банани

DL Фенилаланин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Пилешко месо

Пилешко месо

DL Фенилаланин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Сушени смокини

Сушени смокини

DL Фенилаланин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Йогурт

Йогурт

DL Фенилаланин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Сметана 10% масленост

Сметана 10% масленост

DL Фенилаланин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Гауда, Моцарела, Горгонзола

Гауда, Моцарела и Горгонзола

DL Фенилаланин - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Сухо мляко

Сухо мляко

 

Отзиви

Напишете отзив

DL-PHENYLALANINE (DLPA) 750mg 60 таблетки - против хроничната болка и промените в настроението

DL-PHENYLALANINE (DLPA) 750mg 60 таблетки - против хроничната болка и промените в настроението

Облекчава хроничната болка, може да пребори меланхолията, включително и промените на настроението, в следствие на ПМС. Подкрепя химикалите в мозъка, които подобряват настроението. Може да увеличи енергията и пъргавината на ума, както и да повиши способността за съсредоточаване. Намалява симптомите на болестта на Паркинсон. 

В следната категория има още 21 продукта: