ALPHA LIPOIC ACID 300mg - мощен антиоксидант Преглед отблизо

ALPHA LIPOIC ACID 300mg - мощен антиоксидант

5107

Нов продукт

Състав: Алфа-липоева киселина 300мг; Рибофлавин 14мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1-2 капсули дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 капсули в контейнер.

Повече детайли

9 Артикула

33,50 лв

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

ALPHA LIPOIC ACID 300mg - мощен антиоксидант

Още през  50- те години на миналия век е известно, че алфа-липоева киселина (използвана и под наименованията- тиоктова или просто липоева киселина) помага на ензимите в организма и така ускорява процесите, свързани с производството на енергия. Много по-късно, в края на 80-те години, е доказано, че това вещество подобно на витамините,  действа като мощен антиоксидант, т.е. вещество, което може да  противодейства на ефектите от ендогените, които са силно реактивни молекули – свободни радикали.

Въпреки, че алфа-липоева киселина в тялото се произвежда в малки количества, тя може да бъде набавена главно чрез храните-  спанак, месо, черен дроб и бирена мая. Много е трудно от едно  ядене да получите терапевтичното количество алфа- липоева киселина. За това е необходим допълнителен прием чрез хранителни добавки на алфа-липоевата киселина, за да могат да се използват лечебните й свойства.

Как работи ALPHA LIPOIC ACID 300mg - мощен антиоксидант


Алфа-липоевата киселина
засяга почти всяка клетка в тялото.

Заедно с витамините от група BALPHA LIPOIC ACID 300mg - мощен антиоксидант (тиамин, рибофлавин, пантотенова киселина и ниацин) помага при превръщането на въглехидратите, мазнините и протеините от храната в енергия така, че тялото да може да я използва по-късно. Това вещество има защитно антиоксидантно действие върху  клетките в човешкия организъм и може да стимулира регенерацията им, като по този начин повишава  ефекта на другите антиоксиданти като витамин С и витамин Е. Поради уникалните си химични свойства, алфа-липоевата киселина достига много лесно до много тъкани, включително мозъка, нервите, черния дроб и е много ценно помощно средство при лечение на различни заболявания.

ОСНОВНИ благоприятни ефекти на ALPHA LIPOIC ACID 300mg - мощен антиоксидант

Една от основните ползи на алфа-липоевата киселина е предназначението й за лечение на нервни увреждания, включително диабетна невропатия - дългосрочно усложнение на диабета, при което се появяват болки и скованост в крайниците. Увреждането на нервите отчасти се дължи на ефекта на свободните радикали , като последица от неконтролирани нива на кръвната захар. Благоприятният ефект на алфа-липоева киселина в тези случаи може да настъпи благодарение на нейното антиоксидантно действие.

В допълнение, може да подобри реакцията на организма към инсулина- хормонът, който регулира кръвната захар. В едно проучване между  74 души със захарен диабет тип II, приемащи 600 мг или повече от алфа-липоева киселина на ден е установено намаляване на нивата на кръвната захар при всички пациенти. Проучванията при животни показват, че веществото увеличава притока на кръв в нервната тъкан и подобрява изпълнението на нервните импулси. Следователно, много пациенти и не само диабетици, могат да се възползват от алфа-липоевата киселина при лечение на нарушена чувствителност, изтръпване и други симптоми на увреждане на нервите.

Алфа-липоева киселина е в полза и за черния дроб, така че тя гопредпазва от свободните радикали и подмага при премахването на токсините от тялото. Понякога се използва при лечението на хепатит, цироза и други чернодробни заболявания, както и при отравяне с олово и други тежки метали, или промишлени химикали, какъвто е въглеродния тетрахлорид. 

BIO ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ - MAX BIO LIFE НА НАЙ- ДОБРИ ЦЕНИ И С НАЙ- ДОБРО КАЧЕСТВО!

Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Допълнителна полезна ЕФЕКТИ на ALPHA LIPOIC ACID 300mg - мощен антиоксидант

Има и други потенциално полезните ефекти на алфа-липоева киселина, но те е все още трябва да бъдат проучени. Според някои изследвания, има убедителни резултати, които показват, че това вещество може да предотврати развитието на катаракта. В животните са били изследвани и ефектите на алфа-липоева киселина за подобряване на паметта и защита на мозъчните клетки от увреждане, причинено от недостатъчно кръвоснабдяване, което се случва при мозъчни операции и инсулт.

Има предполагаеми доказателства, че благодарение на  антиоксидантните си свойства, алфа-липоевата киселина може да потиска размножаването на вирусите. В проучване в тази насока, прилагането на алфа- липоевата киселина е довело до укрепване на имунната система и функцията на черния дроб при повечето пациенти със СПИН.

Възможно е също, ALPHA LIPOIC ACID  да помага в борбата срещу злокачествените тумори, особено тези, които са свързани със свободните радикали. Има доказателства  за възможно забавяне и на процесите на атеросклероза.

В някои изследвания се проучва ефекта на алфа-липоева киселина върху  болестта на Алцхаймер и болестта на Паркинсон.

Накрая, поради своята обща антиоксидантна активност, алфа-липоева киселина доказано може да бъде ефективна при различни проблеми, които могат най-малко частично, да влошат действието на свободните радикали. Това са различни заболявания, като започнем от синдром на хронична умора до псориазис.

Възможните странични ефекти

При вземането на алфа-липоевата киселина не са установени сериозни странични ефекти. Понякога тази добавка може да предизвика слабо усещане за напрежение в стомаха и рядко се стига до появата на алергични обрив. Ако има някакви странични ефекти, се препоръчва дозата да бъде намалена или спряна напълно.

ВАЖНО: Хората с диабет трябва да приемат ALPHA LIPOIC ACID 300mg само под лекарско наблюдение.

Отзиви

Напишете отзив

ALPHA LIPOIC ACID 300mg - мощен антиоксидант

ALPHA LIPOIC ACID 300mg - мощен антиоксидант

Състав: Алфа-липоева киселина 300мг; Рибофлавин 14мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1-2 капсули дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 капсули в контейнер.

В следната категория има още 30 продукта: