FRIENDLY-C (Esterfied Vitamin C Time Release) 500mg 180 таблетки - мощен антиоксидант, имуностимулатор Преглед отблизо

FRIENDLY-C (Esterfied Vitamin C Time Release) 500mg 180 таблетки - мощен антиоксидант, имуностимулатор

6334

Нов продукт

Мощно антиоксидантно, имуностимулиращо действие. Влияе благоприятно върху зъби, венци, кости. Подкрепя функция на мозъка и сърдечно-съдовата система. Укрепва кръвоносните съдове. Спомага за зарастването на рани, натъртвания и изгаряния. Важен за правилното функциониране на надбъбречната жлеза и производството на колаген.   

Повече детайли

9 Артикула

30,50 лв

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

FRIENDLY-C (Esterfied Vitamin C Time Release) 500mg 180 таблетки 

Състав: Витамин С (калциев аскорбат, аскорбил палмитат) 500мг, Тиамин (тиамин HCl) 0.75 мг, Рибофлавин 0.85 , Ниацин (ниацинамид) 10 мг, Витамин В6 (пиридоксин HCl) 1 мг, Фолиева киселина 200 мкг, Витамин В12 (цианокобаламин) 3 мкг, Биотин 150 мкр, Калций (калциев аскорбат) 50 мг, Цинк (цинков оксид) 7.5 мг, Цитрусов биофлавоноиден комплекс (набавен от лимон, портока, лайм, мандарина). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема по 1 таблетка до два пъти дневно, за предпочитане с хрна или според лекарско предписание.

Опаковка: 180 таблетки в контейнер.

Friendly-Витамин С: с удължено освобождаване и биофлавноиди

  • С Витамини от група В и цинк за допълнителна подкрепа през зимните месеци
  • С естерифициран Витамин С

За какво се използва витамин С?

FRIENDLY-C (Esterfied Vitamin C Time Release) 500mg 180 таблетки - мощен антиоксидант, имуностимулаторВитамин С (аскорбинова киселина) се препоръчва за профилактика и лечение на скорбут, при възпаление и кървене на венците. В държави с повишена телесна температура, хронични заболявания, инфекции, пневмония, туберкулоза, дифтерия, синузит нуждата от витамин С е увеличена. В случай на изгаряния, бавно зарастване на рани и фрактури, повишен прием на витамин С също  може да бъде полезен. Този витамин е от съществено значение за образуването на колаген, който е важен протеин и който участва в структурата на кожата, хрущяла, сухожилията, връзките, кръвоносните съдове. Поради неговите антиоксидантни свойства, витамин С се използва за повишаване на устойчивостта към инфекции. Витамин С и витамин  Е, бета-каротин, биофлавоноиди и други антиоксиданти успешно предотвратяват щетите върху клетките в организма, причинени под влиянието на свободните радикали, които са една от основните причини за развитието на болестни процеси и  процеса на стареене. Витамин С повишава приемането на желязо и се използва за лечение на анемия с добавка желязо, също регенерира витамин Е в организма. Аскорбинова киселина се използва и като консервант в хранително-вкусовата промишленост.

В кои храни се среща витамин C?

Отлични източници на витамин С са пиперки, домати, зеле, карфиол, портокал, лимон, киви. Витамин С е чувствителен към светлината, въздуха и температурите, за това най-голям ефект се постига чрез приемане на пресни, сурови храни. Около 25% от витамин С се губи чрез варене или варене на пара, само за няколко минути. Също загуби възникват и при процесите  замразяване и размразяване на плодовете и зеленчуците. При готвене с продължителност 10-20 минути се губи повече от половината от този витамин.

BIO ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ - MAX BIO LIFE НА НАЙ- ДОБРИ ЦЕНИ И С НАЙ- ДОБРО КАЧЕСТВО!

Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Физиологични свойства на витамин С

Витамин С е важен хранителен елемент за здравите хора. Той е много ефективен антиоксидант, който намалява оксидативния стрес. Витамин С действа също и като донор на електроните от строежа на важни ензими.

FRIENDLY-C (Esterfied Vitamin C Time Release) 500mg 180 таблетки - мощен антиоксидант, имуностимулатор

Някои от ролите му са: Ролята за растеж, за хрущяла, за зъбите и поддържащите тъкани. Поради липса на витамин С може да се развие скорбут.

Ролята на витамин С в синтеза на стероидни хормони

Той стимулира функцията на надбъбречната жлеза и отделянето на адреналин и норадреналин от сърцевината на надбъбречните жлези.

Антиоксидантни свойства на витамин С

Участва в премахване на свободните радикали.

Аскорбиновата киселина е добре известна със своите антиоксидантни свойства, с които тя действа като редуктор, който намалява окисляването на течностите. Когато човешкото тяло съдържа голямо количество свободни радикали тялото изпада в състояние, наречено оксидативен стрес. Този оксидативен стрес има отрицателен ефект върху сърдечно-съдови заболявания, хипертония, хронични възпалителни заболявания, диабет, както и върху  критично болни пациенти и тези с тежки изгаряния. Лица, които изпитват оксидативен стрес имат по-ниски нива на аскорбат в кръвта- под 45 ммол / л, в сравнение със здрави индивиди, при които е в обхвата от 61.4 до 80 ммола / L.

Витамин С участва в синтеза на колаген, карнитин, и тирозин, както и в процеса на микрозомалния метаболизъм.

По време на биосинтезата  аскорбатът действа като редуциращ агент, който дарява електрони и предотвратява окислението на атомите, с цел поддържане на желязото и медта в техните редуциращи условия.

Витамин С действа като донор на електрони за осем различни ензима.

Витамин С и сърдечно-съдовата система

Витамин С има функция на регулатор върху  катаболизма на холестерола в жлъчните киселини и е доказано, че е важен фактор в регулирането на мазнини. Възможно е хронично пределната недостатъчност на витамин С за забавя превръщането на холестерола в жлъчните  киселини  и в човешкия черен дроб, което води до хиперхолестеролемия чрез бързо унищожаване на холестерола  в кръвта.

Витамин С и имунната система

Около 50 пъти по-висока концентрация на витамин С се отчита в лимфоцитите, които го консумират бързо по време на инфекция. Една от функциите на витамин С се освежава глутатиона, който е един от основните ендогенните антиоксиданти.

Витамин С е важен фактор за всички стресови ситуации, които са свързани с възпалителни процеси. Добре известно е, че в продължение на десетилетия хроничното възпаление е причина за различни заболявания. Витамин С е важен стимулатор на имунната система и увеличава живота на организма. Неговите имуностимулиращи, противовъзпалителни, антивирусни и антибактериални свойства са достатъчно известни.

Хелиобактериалната инфекция повишава риска от рак на стомаха. Високият хранителен прием на витамин С предпазва човешкото тяло от хелиобактериите, инхибирайки техния растеж ин витро и ин виво.

Витамин С в ролята на антихистамин

Витамин С е естествен антихистамин. Той предотвратява освобождаването на хистамин и увеличава неговата детоксикация. Съществува взаимна връзка между високите концентрации на витамин С в серума и повишените серумни нива на хистамин. 

Хранителни продукти, богати на витамин С (приблизително количество в 100 г продукт):

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Шипка

Шипка

1000 мг

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Сладък пипер

Сладък пипер

250 мг

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Черна боровинка

Черна боровинка

200 мг

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Облепиха

Облепиха

200 мг

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Киви

Киви

180 мг

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Орлов нокът

Орлови нокти

150 мг

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Лют пипер

Лют пипер

143,7 мг

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Пресен чесън

Пресен чесън

10 мг

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Брюкселско зеле

Брюкселско зеле

10 мг

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Броколи

Броколи

89,2 мг

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Калина

Калина

82 мг

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Цветно зеле, карфиол

Цветно зеле

70 мг

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Офика

Офика

70 мг

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Ягоди

Ягоди

60 мг

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Портокали

Портокали

60 мг

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Червено зеле

Червено зеле

60 мг

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Хрян

Хрян

55 мг

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Спанак

Спанак

55 мг

 

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Чесън

Чесън

55 мг

Витамин С - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Лимон

Лимон

40 мг

Отзиви

Напишете отзив

FRIENDLY-C (Esterfied Vitamin C Time Release) 500mg 180 таблетки - мощен антиоксидант, имуностимулатор

FRIENDLY-C (Esterfied Vitamin C Time Release) 500mg 180 таблетки - мощен антиоксидант, имуностимулатор

Мощно антиоксидантно, имуностимулиращо действие. Влияе благоприятно върху зъби, венци, кости. Подкрепя функция на мозъка и сърдечно-съдовата система. Укрепва кръвоносните съдове. Спомага за зарастването на рани, натъртвания и изгаряния. Важен за правилното функциониране на надбъбречната жлеза и производството на колаген.   

В следната категория има още 30 продукта: