ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЕВКАЛИПТ (1 течна унция) 30 мл - за ароматерапия, адаптоген Преглед отблизо

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЕВКАЛИПТ (1 течна унция) 30 мл - за ароматерапия, адаптоген

6207

Нов продукт

Състав: 100% чисто Евкалиптово масло. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: За ароматерапия.

Внимание: Натуралните етерични масла са силно концентрирани и трябва да се употребяват повишено внимание.

Опаковка: 30 мл в контейнер.

Повече детайли

10 Артикула

18,00 лв

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЕВКАЛИПТ (1 течна унция) 30 мл - за ароматерапия, адаптоген

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЕВКАЛИПТ (1 течна унция) 30 мл - за ароматерапия, адаптоген
Евкалипт
- без преувеличение един от най-популярните аромати, свързани с иглолистните дървета, макар че в  действителност, това растение принадлежи към едно напълно различно семейство- семейството на миртата. От капки за кашлица до освежаващата дъвка през дезодорант и ароматни съединения за профилактика на простудни и вирусни заболявания - етеричното масло  от евкалипт се използва в официалната и алтернативната медицина, в козметологията и производство на битова химия.

Неговото антибактериално и антисептично действие е ценено още от древността: в Северна Африка   евкалиптовите дървета са засаждани като единствената защита срещу разпространението на малария. Най- добрия древен опит със зарастване на рани и успокояващи свойства притежавали аборигените   от Австралия - които с помощта на евкалиптовите листа са лекували и най-сериозните рани от сражения.

Характеристики на етеричното масло от евкалипт  и съвместимост с други ароматни масла

Етеричното масло от евкалипт се извлича от листата на евкалипта чрез  парна дестилация. Най-често, евкалиптово масло се извлича от зеления  кълбовиден евкалипт, който е най-ефективен срещу бактерии и вируси, но също така може да бъде извлечено и от  други подвидове на евкалиптовите дървета - лимон с изразена способност да лекува кожни лезии и радиата, по-ефективни за лечение на изгаряния и рани.

Външно, маслото е течно и напълно прозрачно, обикновено без нюанси. Уникалният аромат на прясното евкалиптово етерично масло се изразява в охлаждащия, свеж аромат в съчетание с въздействието на  камфорова база, тръпчивост, със смолисти нюанси.

Ароматът на маслото от евкалипт е толкова отличителен и специфичен, че подбирането му в комбинация с други видове масла е изключително трудно. Оптималната комбинация от евкалиптово масло е с етерични масла, които имат  доста ясно изразено съдържание на терпени. Като допълващи аромати могат да се използват  лимон, розмарин, кедър, лавандула,  портокал, масло от здравец  и масло от розово дърво.

Ефект на етеричното масло от евкалипт върху емоционалната сфера

Маслото от евкалипт помага за бързото възстановяване след тежък стрес и екстремни събития, включително болести, злополуки и неочаквани проблеми. Евкалиптово масло събужда латентните резерви на организма, помага да се активират защитните му сили. Най-активно то влияе върху мисленето, логиката, умствената дейност.

Евкалиптовото масло се счита за крайно необходим "защитник" на интелектуалците, работещи с големи набори от данни и цифри. Ароматът на това етерично масло бързо облекчава умората, апатията, сънливостта, увеличава производителността. Евкалиптовата  миризма прогонва  меланхолията.

Лечебни свойства на етеричното масло от евкалипт

От многото лечебни свойства на евкалиптовото масло най-известното е отхрачващото действие. Комбинацията от антивирусните и антибактериални му свойства, не само изчиства слузта и помага да се нормализира секрецията, но също така предотвратява растежа и разпространението на вируси.

Използва се също за подобряване на дишането, успокояване на кашлицата, премахване на пресипналост и синузит, експекторация и като антипиретик .

Свойствата на етеричното масло от евкалипт не се ограничават до борбата му срещу инфекциите. Това етерично масло възстановява и подобрява имунната система, облекчава травми, артрит и главоболие, облекчава възпаленията на пикочните пътища в комбинация с диуретичен ефект, намалява нивото на кръвната захар, изгражда въглехидратния метаболизъм, намалява подуването.

В областта на гинекологията,  евкалиптовото масло проявява уникална комбинация от противоерозионни свойства с бързото елиминиране на хроничното и остро възпаление, нормализира киселинно-алкалния баланс  и блокира развитието на кандидоза.

Използване на етерично масло от евкалипт в козметиката

В козметологията,  евкалиптовото масло се използва не толкова широко. Акцентът му се отчита най-вече в  борбата срещу инфекциитеи възпаленията, включително способността на евкалиптовото масло да   премахва ожулвания, херпес и акне.

Това ароматно масло може да бъде използвано за възстановяване на кожата след измръзване, рани или изгаряния, включително тези, които произтичат от контакт с агресивни неразредени етерични масла. В допълнение, евкалиптовото масло може да помогне за избелване на кожата и е подходящо за дезодориращо средство, против пърхот и косопад.

BIO ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ - MAX BIO LIFE НА НАЙ- ДОБРИ ЦЕНИ И С НАЙ- ДОБРО КАЧЕСТВО!

Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Етерично масло от евкалип и използването му за домашни нужди

Ароматът на евкалипт отблъсква насекомите ефективно,  дезинфекцира и елиминира неприятните миризми във въздуха и предотвратява разпространението на  вируси и инфекции.  Може да се използва като основно профилактично средство. Етеричното масло от евкалипт може да се използва също и за почистване при замърсявания от катран, включително от борови смоли.

Дозировка на етеричното масло от  евкалипт

Етеричното масло от евкалипт е естествен антибиотик  и не трябва да се използва в комбинация с хомеопатични лекарства, както и по време на целия период на бременността и при деца до две годишна възраст.

Освен това, свойствата му могат да предизвикат обратен ефект на свръхчувствителност на кожата. За това е нужен тест за алергия задължително.

Етеричното масло от евкалипт във всички случаи не се използва във високи дози, поради високия си интензитет.

За подобряване на концентрацията, за почистване и дезинфекция на въздуха може да се използват не повече от 5 капки масло от евкалипт под формата на ароматерапия.

За горещи инхалации при кашлица, настинки, заболявания на гърлото и бронхит, се  използват  само 1, до 2 капки масло от евкалипт с продължителност на процедурата до 4 или 7 минути (студените инхалации не трябва да надвишават 5 минути).

За бани и сауни също са достатъчни  до 5 капки масло от евкалипт. За масаж, който помага за справяне с ревматизъм и кожни проблеми или мигрена на база от 15 г се добавят от 7 до 10 капки от ароматното масло.

Като лична защита срещу комари и други насекоми върху скалпа е достатъчно  да се сложат 3 капки масло към всяка супена лъжица от козметични продукти, а за напояване в чаша вода с половин чаена лъжичка сода за хляб.

Вътрешно  маслото се приема по  2 капки  до 3 пъти на ден, заедно с кисели течности и винаги и обезателно с мед, хляб, бисквити.

Отзиви

Напишете отзив

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЕВКАЛИПТ (1 течна унция) 30 мл - за ароматерапия, адаптоген

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЕВКАЛИПТ (1 течна унция) 30 мл - за ароматерапия, адаптоген

Състав: 100% чисто Евкалиптово масло. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: За ароматерапия.

Внимание: Натуралните етерични масла са силно концентрирани и трябва да се употребяват повишено внимание.

Опаковка: 30 мл в контейнер.

В следната категория има още 4 продукта: