Авена - Фин зелен овес (стръкове), без глутен Преглед отблизо

Авена - Фин зелен овес (стръкове), без глутен

Нов продукт

Здравна превенция за храносмилателната и нервна система, и костите и ставите

Марка: P.W.M. *GAMA*- ПОЛША
Пакет 250гр, прахообразна форма

Повече детайли

9 Артикула

26,91 лв

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

Авена - Фин зелен овес (стръкове) - Здравна превенция за храносмилателната и нервна система, и костите и ставите

От зелената част на растението овес, която е с богата концентрация на биологично- активни вещества е произведен хранителния продукт Авена. Зеленият овес е с богато съдържание на минерални соли, β-глюкани, въглехидрати, антиоксиданти, фибри, флавоноиди, витамини и силициев диоксид. Всички те, ако бъдат включени в ежедневната ни диета, ще доведат до значително обогатяване и разнообразие от полезни вещества за организма.

Авена - Фин зелен овес (стръкове) е лесно смилаем  хранителен продукт- добавка, който има способност да регулира граничните нива на естрогена. В тази връзка Авена - Фин зелен овес (стръкове) е идеалната храна за родилки, в период на възстановяване, както и за хора страдащи от хронични заболявания.

Фибрите в Авена - Фин зелен овес (стръкове) могат в голяма степен  да понижат нивата на холестеролав кръвта, да борят сърдечно-съдовите заболявания , включително и в случаите на високо кръвно налягане, разширени вени, затлъстяване и хемороиди.

Авена - Фин зелен овес (стръкове) може да се приема при заболявания, свързани със стомашно-чревния тракт, какъвто е синдрома на раздразнените черва, гастрита и някои форми на запек, при диария, подуване на корема и повръщане.

Авена - Фин зелен овес (стръкове) работи в помощ на перисталтиката. Благоприятства за увеличаване на фекалната маса.

Авена - Фин зелен овес (стръкове) осигурява защита на организма от различни форми на рак, тъй като понижава експозицията на лигавицата на червата към канцерогени и дразнители.

Приемът на Авена - Фин зелен овес (стръкове) води до  освобождаване на организма от всякакви възможни отпадни продукти в следствие на обмяната на веществата.

Постоянната употреба на Авена - Фин зелен овес (стръкове) повлиява положително  аденома на простата .

При задържане на течности (отоци) в следствие на сърдечно- съдови и бъбречни заболявания, този хранителен продукт повлиява в положителна насока.

Освен това Авена - Фин зелен овес (стръкове) притежава антидепресантни свойства, като  повишава енергийните нива и така помага на нервна система при претоварване (стрес, безсъние), успокоява  тревожността , нервната преумора  и страховете.

Този продукт е характерно полезен при артритни болки и ставни възпаления, при високи нива на пикочната, особено при подагра.

BIO ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ - MAX BIO LIFE НА НАЙ- ДОБРИ ЦЕНИ И С НАЙ- ДОБРО КАЧЕСТВО!

Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Богатото съдържание на водоразтворим силициев диоксид в Авена - Фин зелен овес (стръкове) води до позитивен ефект върху обмяната на веществата, върху състоянието на кръвоносните съдове, вътрешните органи, костите, кожата, косата и ноктите. Освен това оказва позитивен ефект върху хормоналната активност при възрастните хора, работи за възпрепятстване на кристализация на минералите в пикочните пътища. Силициевият диоксид бори отлагането на липидни плаки в стените на кръвоносните съдове и и оказва противодействие на съдовата нестабилност, първопричина за много заболявания-  включително атеросклероза.

Силициевият дефицит в организма е виновен за появата на остеопороза, деформации на ставите и съединителната тъкан, както и за възпаления на венците. Хроничният недостиг може да предизвика кървене от носа, конюнктивит и възпаление на клепачите. Силицият играе ключова роля за производството на еластин и  колаген- важни за гъвкавостта на тялото и особено на кожата, кръвоносните съдове, сухожилията, тъканта на белия дроб. Човешкото  тяло не складира органичен силиций, което води до неговия недостиг със следните симптоми:

За това органичният силиций, включен в състава на Авена - Фин зелен овес (стръкове) помага за поддържането, подобряването и възстановяването на здравето и енергията, на подвижността, както и на чувството за оптимизъм и благоденствие. Органичният силиций се нарежда на второ място по разпространение елемент след кислорода. С  течение на годините, нивото му в човешкото тяло намалява. Специалисти са установили, че дневната необходима доза от силиций е 30 мг.

Авена - Фин зелен овес (стръкове) трябва да бъде включен към дневната диета на възрастните хора, бременните жени, хората с операции на костите, засегнати от остеопороза, дегенерация, диабет и заболявания на кръвоносната система.

Присъствието на β-глюканите от стъблата на зеления овес помага за намаляване на нивото на глюкозата в кръвта след хранене, като така понижава риска от диабет тип II.

Авена - Фин зелен овес (стръкове) е със съдържание на ценни антиоксидантни вещества, които действат благоприятно при сърдечна недостатъчност и подпомагат имунната система срещу инфекции.

Обобщение: Авена - Фин зелен овес (стръкове) притежава хранителни, антиоксидантни, регулативни и тонизиращи свойства.

СЪСТАВ НА Авена - Фин зелен овес (стръкове)- 100% ОТ ПРИРОДАТА: Фин зелен овес  100%

Продуктът Авена - Фин зелен овес (стръкове) не съдържа глутен, генно модифицирани продукти,  оцветители за храни, стабилизатори, соя,  сол,  изкуствени консерванти, дрожди,  пшеница, продукти от животински произход,  антибиотици, психотропни вещества, наркотични съставки, хормони, опасни химикали.

Начин на приготвяне:

Към всяко хранене се добавя по 1 чаена лъжичка Авена - Фин зелен овес (стръкове), която съответства на около 2 гр.

Авена - Фин зелен овес (стръкове) не се използва за готвене!

Авена - Фин зелен овес (стръкове) се добавя към супи, картофи, хляб, сосове, меса, салати, кисело мляко, зеленчуци, риба.

Внимание! По време на прием на Авена - Фин зелен овес (стръкове), може да се появи усещане за пясъчна структура. Причината за това е наличието на силиций, което е напълно естествено явление.

Oпаковкaта представлява пакет от 250 грама и съответства на 125 порции от  два грама.

Авена - Фин зелен овес (стръкове)- продукта и марката са запазени в Патентното ведомство на Република Полша.

Хранителна стойност на една порция (тегло около 2g/1порция)

 

в 100g

в 2g (порция)

Енергийна стойност

215.00 kcal

883 KJ

4 kcal/3g 18 KJ/3g

Белтъчини

8.20g

0.16g

Въглехидрати

13.00g

0.26g

От които захари

3.1g

0.06g

Мазнини

1.80g

0.04g

От които наситени мастни киселини

0.6g

0.001g

Общо храносмилателни фибри

56.90g

1.14g

Неразтворими фибри

55.90g

1.12g

Разтворими фибри

1.00g

0.02g

Сол

0.05g

0.001g

Анализ за съдържащите се елементи в продукта АВЕНА-ФИН ЗЕЛЕН ОВЕС

Елемент

Стойност 100gпродукт

Дължина на вълната

Стойност(1порция /2g)

Калции

330.4mg

317.933

6.60mg

Kалий

2266.8mg

766.490

45.34mg

Mагнезии

46.13mg

285.213

0.9226mg

Фосфор

258.70mg

213.617

5.174mg

Силиции

28.3mg

251.611

0.566mg

Желязо

14.4mg

 

0.288mg

Цинк

6.95mg

 

0.14mg

Мед

0.59mg

 

0.012mg

Витамин В2

2.88mg

 

0.058mg

Хлорофил

10.3mg

 

0.206mg

Анализът се извършва в Лабораторията за микроелементи BIOMOL-MED Sp. Z o.o. в гр.Лодз, Република Полша

 

Отзиви

Напишете отзив

Авена - Фин зелен овес (стръкове), без глутен

Авена - Фин зелен овес (стръкове), без глутен

Здравна превенция за храносмилателната и нервна система, и костите и ставите

Марка: P.W.M. *GAMA*- ПОЛША
Пакет 250гр, прахообразна форма

В следната категория има още 19 продукта: