LUTEIN 6mg 100 капсули - предпазва очите и подпомага очните функции Преглед отблизо

LUTEIN 6mg 100 капсули - предпазва очите и подпомага очните функции

6218

Нов продукт

Лутеин LUTEIN 6mg 100 капсули 

Състав: Лутеин (от 120 мг цвят от Невен) 6 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула 1-2 пъти дневно с храна или според предписанието на лекар.

Опаковка: 100 капсули в контейнер

Повече детайли

10 Артикула

39,00 лв

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

Лутеин LUTEIN 6mg 100 капсули  Предпазва от очни заболявания, подпомага подобряването на зрителната острота. Благоприятно повлиява функцията на очите, допринася за предпазване на очите от влияние на пряка слънчева светлина, спомага за намаляване умората на очите. Подпомага функциите на окото преди и след операция от катаракта.

Лутеин LUTEIN 6mg 100 капсули : Природен антиоксидант за здрави очи

• Подпомага доброто зрение
• Предпазва от очни заболявания
• Предпазва ретината от слънчевата светлина
• Основен каротеноид, съдържащ се в окото

Какво представлява лутеинът?

Лутеинът е естествен каротеноид, съдържащ се предимно в плодовете и зеленчуците. При прием той се концентрира в онази част на окото, която се нарича макула – малък участък в централната част на ретината.

Учените са установили, че лутеинът защитава макулата, като филтрира потенциално вредните форми на светлината. Лутеинът е наричан „естествените слънчеви очила” заради способността си да защитава очите от радиацията, действайки като оптически филтър и антиоксидант.

Житните растения, яйцата, маята, спанакът, марулята, грахът, празът и зелевите зеленчуци са с висока концентрация на лутеин.

Лутеин LUTEIN 6mg 100 капсули  на Biovea е извлечен от невен и е подходящ за вегетарианци.

Защо да приемаме Лутеин LUTEIN 6mg 100 капсули ?

Изследванията разкриват, че на ден са необходими минимум 6-10mg лутеин, за да се проявят благоприятните му въздействия. Един такъв благотворен ефект е свързан с ролята на лутеина за опазване на здравето на очите, особено за намаляване на риска от възрастова дегенерация на макулата (ВДМ). Тя настъпва, когато крехкият център на ретината - макулата – започне да се руши с възрастта – бавно, но упорито. Макулата е малък участък от ретината, отговорен за централното зрение и за неговата остротата. Влошеното състояние на макулата може да причини окислителен стрес в ретината, водещ след себе си загуба на централното зрение.

Според AMD Alliance International (международен съюз от организации, занимаващи се с възрастовата макуларна дегенерация) сухата ВДМ - най-широко разпространената и по-умерена форма на ВДМ - представлява 85% - 90% от всички случаи. Тя се развива постепенно с течение на времето и обикновено причинява само умерена загуба на зрението. Един ключов знак за ВДМ е събирането на малки, кръгли, жълто-бели мастни наслагвания, наречени друзи, в централната част на ретината. Друзите се натрупват в тъканта на ретиналния пигментен епител (РПЕ) под макулата, поради което ретината изтънява и се изсушава. Степента на загуба на зрението е свързана с разположението и количеството на макуларното изтъняване, причинено от друзите. Понякога нови неестествени кръвоносни съдове предизвикват мокра форма на ВДМ. Затова е важно за хората със суха ВДМ да преглеждат очите си редовно, тъй като тя може да се развие в мокра форма.

Въпреки че мократа форма на ВДМ представлява само 10 – 15% от всички случаи на ВДМ, вероятността от по-сериозна загуба на зрение е доста голяма. Тя е виновник за 90% от тежките загуби на зрението, свързани с ВДМ. Мократа ВДМ се причинява от растежа на патологични кръвоносни съдове, или хороидална неоваскуларизация (ХНВ), под централната част на ретината – макулата. Тези патологични кръвоносни съдове пропускат течност и кръв в тъканта в задната част на окото, предизвиквайки образуването на мехур в ретината. Това води до нараняване на тъканта, деформации и загуба на централното зрение. Мократа ВДМ може бързо да увреди макулата и да доведе до много бърза загуба на централното зрение.

Лутеинът и свързаният с него компонент зеаксантин е високо концентриран в макулата, придавайки й жълт цвят, познат като макуларен пигмент. Макуларният пигмент защитава макулата от вредните фото-окислителни ефекти на синята светлина.

От над 600-те каротеноиди, съществуващи в природата, само една малка част съществуват в човешката плазма. От тях природата е избрала само лутеина и зеаксантина да присъстват в макулата. Тези факти сами по себе си ни подсказват, че лутеинът играе критична роля за здравето на очите.

Налице са много данни, разкриващи ролята на лутеина за намаляване на риска от ВДМ. Редица наблюдения показват връзката между приема на лутеин, серумните нива, плътността на макуларния пигмент и риска от ВДМ за човека.

Лутеинът не само предпазва зрението, но и укрепва имуната система и съответно предотвратяв рака. Като укрепва имунната исстема, лутеинът намалява възможността за появяване на тумори, тъй като появата на раково бразувание се асоцира с проблеми на имунната система. Освен че укрепва имунната система лутеинът може и да се бори с рака, като предпазва клетките от свободни радикали и подобрява връзката между клетките, по този начин предотвратява превъщането им злокачествени.

Проучвания сочат, че диета богата на лутеин намалява риска от ра набелите дробове, рак на гърдта и други. Според друго проучване, жени които имат ниски нив ана лутеин, имат 2.08 пъти повече риск да развият рак на гърдата.

Причини за употребата на Лутеин LUTEIN 6mg 100 капсули :

• подпомага подобряването на зрителната острота;

• помага при нарушения на зрението - късогледство, далекогледство и астигматизъм;

• съдейства за намаляване риска от катаракта (перде) и възрастова макулна дегенерация;

• подпомага укрепването на капилярите, предотвратява образуването на тромби в ретината;

• подпомага функциите на окото преди и след операция от катаракта;

• предпазва диабетици и пушачи поради повишения риск от очни заболявания при тях;

• подобрява адаптацията на окото към светлина и тъмнина (препоръчва се при нощно шофиране);

• помага при синдрома „уморени очи”, при интензивна работа с компютър и на изкуствено осветление;

• съдейства за предпазване на зрението от увреждане причинено от свободните радикали отделящи се от цигарен дим, прием на лекарства, замърсен въздух, UV лъчи и др.

Внимание!
• Ако сте бременна или кърмачка, моля, консултирайте се с лекар, преди да започнете прием на лутеин.
• Няма данни за токсичност на лутеина.

Отзиви

Напишете отзив

LUTEIN 6mg 100 капсули - предпазва очите и подпомага очните функции

LUTEIN 6mg 100 капсули - предпазва очите и подпомага очните функции

Лутеин LUTEIN 6mg 100 капсули 

Състав: Лутеин (от 120 мг цвят от Невен) 6 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула 1-2 пъти дневно с храна или според предписанието на лекар.

Опаковка: 100 капсули в контейнер

В следната категория има още 30 продукта: