IRON 18mg 90 Capsules - срещу анемия Преглед отблизо

IRON 18mg 90 Capsules - срещу анемия

5136

Нов продукт

Съставки: Iron (ferrous bisglycinate) 18mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсулa дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 90 капсули в контейнер

Повече детайли

9 Артикула

20,50 лв

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

IRON 18mg 90 Capsules - срещу анемия

Желязото е основен микроелемент, много важен за червените кръвни клетки (синтез на хемоглобин), както и за създаването на важния мускулен пигмент  миоглобин, за създаването на клетъчните ензими от групата на цитохром, осигуряващ процеса на клетъчното дишане.

Тъй като тялото не може да синтезира желязо, набавянето му може се случи само чрез диета. За концентрацията на хемоглобин и желязото, което е неразделна част от него, е от значение количеството  кислород, което може да достигне до тъканите и другите органи - мозък, сърце, черен дроб, мускулите ...

IRON 18mg 90 Capsules - срещу анемия

IRON 18mg 90 Capsules - срещу анемияIRON 18mg 90 Capsules подпомага растежа, насърчава устойчивостта към болестите, предотвратява умората и анемията, и възстановява изгубеният  тонус на кожата. Месечната загуба на желязо при жените е двойна в сравнение с тази при мъжете. За това бременните жени имат нужда от два пъти повече желязо, отколкото останалите  жени.

Желязото и калция са двете съставки, които най-често липсват в диетата на жените. Дневните нетни потребности на жените от желязо са средно около 1.5 мг, докато при бременни и кърмещи жени се нуждата е два пъти повече - около 3,5mg.

Това количество  е почти невъзможно да се усвои с  храната, тъй като в диета с 1000 калории съдържанието на желязо е само около 6 мг. Формата на желязото и нуждите на организма от него зависят от неговата абсорбция в тялото, но това се отнася само за 2-10% от въведените количества желязо. За да се осигури необходимото количество желязо 30 мг, от които 10% се абсорбират в организма, би трябвало да се консумират около  5000 калории, което е огромно количество храна.

BIO ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ - MAX BIO LIFE НА НАЙ- ДОБРИ ЦЕНИ И С НАЙ- ДОБРО КАЧЕСТВО!

Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Поради това е от значение допълнителният прием на витамини и минерали чрез хранителни добавки. Около 10-15% от бебета, децата, юношите, бременните жени, спортистите и възрастните хора, страдат от последствия във връзка с недостиг на желязо. Симптомите на недостиг на желязо при деца се проявяват главно чрез загуба на концентрацията и уменията за  внимание и координация, както и общо понижаване на нивото на интелигентност. Хората, които пият много кафе и чай имат по-голяма нужда от желязо. В допълнение, фосфопротеините на яйца и пълнозърнестото брашно, който съдържа фитати, намаляват  усвояването на желязото.

Добре е приемът на желязо да бъде съчетан и с прием витамин С  и биофлавоноиди, които спомагат с подобряване на абсорбцията му от организма.  

ВНИМАНИЕ!

Бременните жени и кърмачките трябва да се консултират с лекар преди да започнат прием на тази хранителна добавка.  

Желязото е значително намалено при хора, страдащи от ревматични и гъбични заболявания, както и от хроничен херпес. В тези случаи дозата на желязо трябва да се увеличи. 

IRON 18mg 90 Capsules - срещу анемия

В статия, публикувана през 1988 г., в списанието Orthomolecular Medicinе е публикувано, че при различни видове бактериални инфекции не се препоръчва прием на желязо, защото то се явява важен фактор в бързото развитие на бактериите.  В допълнение, възпалението води до освобождаването на основните транспортни протеини (трансферин) от кръвоносните съдове, и тогава желязото се усвоява слабо, като се отлага в тъканите под непотребна форма. Процесът се нарича хемохроматоза. Тези непотребни количества желязо увеличават процесите на създаване на свободни радикали, което пък води до необходимостта от прием на повече. 

Хранителни продукти, богати на желязо (приблизително количество в 100 г продукт):

Желязо - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Шам фъстък 

Шам фъстък

60 мг

 Желязо - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Коприва

Коприва

3,9 мг

Желязо - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Черен дроб 

Черен дроб

свински 20,2 мг, говежди 7 мг, пилешки 3 мг

Желязо - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Спанак 

Спанак

13,51 мкг

Желязо - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Леща 

Леща

11,8 мкг

 Желязо - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Елда

Елда

8,3 мкг

 Желязо - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Гълъб

Гълъб

7,5 мкг

Желязо - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Ечемик зърно 

Ечемик зърно

7,4 мкг

 Желязо - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Овесени ядки

Овесени ядки

5,5 мкг

Желязо - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Пшеница 

Пшеница

5,4 мкг

 Желязо - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Фъстъци

Фъстъци

5 мкг

Желязо - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Дренки 

Дренки

4,1 мкг

 Желязо - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Кашу

Кашу

3,8 мкг

Желязо - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Царевица 

Царевица

3,7 мкг

Желязо - Bio Хранителни добавки - Max Bio Life – Кедрови ядки 

Кедрови ядки

3 мкг

 

Отзиви

Напишете отзив

IRON 18mg 90 Capsules - срещу анемия

IRON 18mg 90 Capsules - срещу анемия

Съставки: Iron (ferrous bisglycinate) 18mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсулa дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 90 капсули в контейнер

В следната категория има още 30 продукта: