CAL-MAG-ZINC 90 таблетки Преглед отблизо

CAL-MAG-ZINC 90 таблетки

6325

Нов продукт

Състав в доза: Витамин D 200 IU; Калций 1000 мг; Магнезий 500 мг; Цинк 25 мг; Бетаин HCI 100 мг; Глутаминова киселина HCI 80мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.
Употреба: Да се приемат 2 таблетки дневно или според предписанието на лекар.
Опаковка: 90 таблетки в контейнер.

Повече детайли

10 Артикула

20,00 лв

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

Калций + Магнезий + Цинк CAL-MAG-ZINC 90 таблетки

Калций + Магнезий + Цинк CAL-MAG-ZINC 90 таблеткиКалцият, магнезият и цинкът в организма работят заедно за повишаване на абсорбцията и използването помежду им. Калций и магнезий са от съществено значение за формирането на минералите и здравето на костите, също играят важна роля за съкращаването на мускулатурата, включително и тази на сърцето. Когато количеството калций в мускулните клетки намалява, тогава на помощ идва магнезият, който го замества и мускулът релаксира. Те също така влияят на мускулния тонус на кръвоносните съдове. Цинкът е от съществено значение за функционирането на имунната система и има антивирусна активност.

Калций, магнезий и цинк са три от най-важните минерали за човешкото тяло.

Калций:

Калцият - един от най-важните минерали в организма. Основната функция на калция - създаване и поддържане на структурата на тъканта, пълноценни зъби и кости.

Калцият оказва влияние върху съкращението на мускулите, на сърдечния мускул, координира сърцебиенето.

В централната нервна система: той е необходим за предаването на нервните импулси, активиране на действието на ензимите, участващи в синтеза на невротрансмитерите.

В сърдечно-съдовата система: заедно с магнезия, калция, натрия и калия регулира кръвното налягане.

За кръвоносната система: повишава ефекта на витамин К (протромбин), който е основният фактор за съсирването на кръвта.

Калцият засяга пропускливостта на клетъчните мембрани- важно условие транспортирането на хранителните вещества и другите съединения през клетъчната мембрана. Също така   засилва имунната система. Участва в синтеза и активирането на много ензими и хормони, участващи в усвояването на храната, в синтеза на слюнката, липидния метаболизъм и метаболитните процеси.

Значението на калция е изключително важно за здравето на децата и юношите, особено в периода на бърз растеж, когато е налице увеличение на костната маса.

В състава на  костните тъкани, калцият се намира в две форми- свободна и обвързана. Когато  резервите от калций в свободна форма са изчерпани, то организмът извлича калций от костите, за да се поддържа нивото му в кръвта. При възрастните, всяка година се обновяват костите до 20%. Ако калцият не се доставя достатъчно с храната, рискът от костна резорбция и остеопороза се повишава. Това е заболяване, което се проява с нестабилност и крехкост на костите, водещи до увеличаване на риска от фрактури на тазобедрената кост и гръбначния стълб, както и до изкривяване на гръбнака и намаляване на растежа. Остеопорозата обикновено се развива при мъжете и по-възрастните жени, но е особено често при жените по време на менопаузата. Редовният прием на калций с храната и подходящи упражнения може да помогнат за предотвратяване на костната резорбция и остеопорозата, да намали риска от фрактури.

BIO ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ - MAX BIO LIFE НА НАЙ- ДОБРИ ЦЕНИ И С НАЙ- ДОБРО КАЧЕСТВО!

Bio Хранителни добавки - Max Bio Life

Последните научни изследвания показват, че калцият играе много важна роля в организма. Доказано е, че минералът намалява дразнещия ефект на жлъчните  и мастни киселини в дебелото черво.

Също така се счита, че калцият помага за намаляване на високо кръвно налягане и участва в работата на сърдечния мускул и кръвоносните съдове.

Друго проучване показва, че калций може да помогне за намаляване на тежестта на предменструалния синдром (ПМС), появата на киселини и на безсъние.

Симптомите на ПМС са раздразнителност, промени в настроението и депресия. Тези симптоми се появят по няколко причини. Едната от тях е хормоналният дисбаланс, причинен от недостиг на калций. Постоянен прием на калций може да предотврати появата на ПМС, да намали  симптомите частично или изцяло.

Калцият  помага за облекчаване на симптомите на безсъние при някои хора.

Магнезий:

Почти половината от общото съдържание на магнезий в тялото (около 60%) се намира в костите, а остатъка - в течна среда, меките тъкани и мускулите. Висока концентрация на магнезий се съдържа в клетки на мозъка и сърцето.

Магнезият  участва в повече от 300 ензимни реакции, включително тези, свързани с енергоспестяващите молекули- АТФ, АДФ. Магнезият е необходим за синтеза на протеини, ДНК, за разпадането на глюкозата, за  отделянето на токсини, абсорбция на витамин С, тиамин (В1) и пиридоксин (В6). Магнезият допринася за стабилността на клетъчните структури по време на растежа, участва в регенерацията на клетъчни процеси в организма.

Магнезият взаимодейства с калция в различни процеси, участващи  в регулирането на тонуса на кръвоносните съдове и съкращаването на мускулите. Калцият е необходим за съкращаването на съдовата гладка мускулатура, а магнезият е отговорен за мускулната релаксация и разширяването на артериите.

Магнезият може да повлияе на нивата на калций чрез хормони, които контролират усвояването му и неговия обмен, както и на клетъчно ниво - за разпространението на калций в организма.

Магнезият допринася за поддържане на електрическият потенциал на клетъчните мембрани, за проникването на йони на калция, натрия, калия. Той също така участва в предаването на нервните импулси. Активно взаимодейства с инсулина, може да се повиши секрецията му и да  подобри проникването му в клетките.

Магнезият също така е важен за нормалното функциониране на нервната система . Недостигът на магнезий може да се прояви чрез мускулни спазми, тремор и конвулсии. Ниските нива на магнезий са свързани с психични проблеми като депресия и шизофрения.

Цинк :

Цинкът е антиоксидантен минерал, който играе важна роля в много метаболитни процеси в организма, които работят в комбинация с инсулин, хормон на растежа, тестостерон, естроген и други хормони.

Цинкът участва в синтеза и разграждането на протеините, мазнините и въглехидратите. Цинкът е необходим за активността на белите кръвни клетки, синтеза на антитела, синтеза на хормони, за тимусната жлеза, които повишават устойчивостта на организма към инфекции и ускоряват лечението. Необходим е също секрецията, отделянето   и използването на инсулин. Участва в обменните процеси, които протичат в надбъбречните жлези, щитовидната жлеза, хипофизата, яйчниците и тестисите. Неговото присъствие е важно за синтеза на мъжки полови хормони и здравето на простатата.

Цинкът е част от състава на над 200 ензими. Помага да се запази целостта на зъбите, той се съдържа в костната тъкан и ензимите, необходим е за здрава кожа.  Участва в синтеза на протеини и хормон свързващ витамин А, ускорява зарастването на рани и в регенерацията на тъканите. Той играе важна роля в нервната система: Цинкът е необходим за образуването на невротрансмитери и за предаването на нервните импулси. Предполага се, че нарушението на цинковия метаболизъм може да доведе до болестта на Алцхаймер.

Цинкът е необходим за завършване на работата на сетивата, отразява се на функцията на вкусовите и обонятелните рецептори и е преобладаващия минерал в тъканите на окото.

Цинкът допринася за нормалното функциониране на черния дроб, участва в производството на солна киселина в стомаха, в процеса на превръщане на мастните киселини в простагландини, в регулирането на сърдечния ритъм, кръвното налягане и работата на кожата и мастните жлези. Той също има влияние върху процеса на мускулното съкращение,  помага за поддържане на киселинно-алкалния баланс,  ангажиран е в процесите на храносмилането, в елиминирането на свободните радикали в кръвта. 

Отзиви

Напишете отзив

CAL-MAG-ZINC 90 таблетки

CAL-MAG-ZINC 90 таблетки

Състав в доза: Витамин D 200 IU; Калций 1000 мг; Магнезий 500 мг; Цинк 25 мг; Бетаин HCI 100 мг; Глутаминова киселина HCI 80мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.
Употреба: Да се приемат 2 таблетки дневно или според предписанието на лекар.
Опаковка: 90 таблетки в контейнер.

В следната категория има още 30 продукта: